drzb

Dani Ramira i Zorana Bujasa međunarodni je psihologijski znanstveni skup koji se održava svake dvije godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Cilj skupa je 
razmjena spoznaja i rezultata temeljnih i primijenjenih istraživanja iz sviju područja psihologije. Ovaj skup, s tradicijom dugom gotovo 50 godina, ističe se po kvaliteti empirijskih i teorijskih radova. To je tradicionalno mjesto okupljanja psihologa i stručnjaka srodnih struka iz Hrvatske i inozemstva koji izlažu svoja najnovija istraživanja, razmjenjuju znanja i ideje, uspostavljaju nove kontakte i obnavljaju postojeće te dogovaraju suradnju.

Organizator i domaćin 23. DRZB je Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a suorganizator Hrvatsko psihološko društvo.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će tijekom 23. DRZB plenarna predavanja održati troje poznatih i međunarodno priznatih stručnjaka:

Emeritus Professor David A. Alexander, Principal Adviser, UK police services: "Early mental health intervention after major incidents: an evidence-based approach".  

Dr. sc. Nataša Jokić-Begić, red. prof., Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Zagrebu: "Anksiozna osjetljivost ili tko se boji straha još?"

Professor Stephen David Reicher, University of St. Andrews, United Kingdom: "Identity, violence power: Rethinking the psychology of intergroup conflict".


Dodatne informacije o skupu možete naći na adresi http://psihologija.ffzg.unizg.hr/en/drzb2017/ ili putem e-maila drzb@ffzg.hr.

Srdačno vas pozivamo na sudjelovanje na skupu i radujemo se Vašem dolasku!


Predsjednica Programsko-organizacijskog odbora
Prof. dr. sc. Lidija Arambašić