RI PSI Alumni klub

 

Diplomirani studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci 18. su veljače 2011. godine osnovali alumni klub s namjerom povezivanja i druženja nekadašnjih studenata riječkoga studija psihologije, izgradnje međusobnih odnosa i suradnje, te poticanja razmjene mišljenja, ideja i iskustava. Za predsjednicu RI PSI Alumni kluba izabrana je Nada Kegalj iz OŠ „Podmurvice“ u Rijeci, prva diplomirana psihologinja prve generacije studija psihologije u Rijeci. Namjera je Alumni kluba uspostaviti i održati vezu između riječkoga odsjeka za psihologiju i njegovih bivših studenata nakon diplomiranja, kao i povezivanje s udrugom studenata psihologije PSIRIUS na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Odsjek za psihologiju inicirao je osnivanje Alumni kluba jer je praćenje profesionalnoga razvoja i karijere bivših studenata, ali i njihova daljnjega obrazovanja zapravo prava evaluacija njegova rada. Osnivanjem Alumni kluba otvara se i mogućnost suradnje članova i sadašnjih studenata po pitanju studentske prakse, ali osnovna je namjera suradnja i druženje stručnjaka psihologa koji rade na različitim poslovima, a vezuje ih zajedničko porijeklo u smislu obrazovanja, odnosno zajednički studij. Osnivanje Alumni kluba terminski je vezano uz obilježavanje 4. Tjedna psihologije u Hrvatskoj.

Podatak da je prva generacija studenata psihologije upisana je davne 1979. godine u svom je pozdravnom govoru istaknuo Hrvoje Gligora, predsjednik Hrvatske psihološke komore i Društva psihologa PGŽ, također alumni riječkoga odsjeka za psihologiju.

Jedna je od prvih zadaća Alumni kluba kompletiranje evidencije članova (pristupnica se može preuzeti ovdje) kako bi informacije o organiziranim skupovima, tribinama i predavanjima s ciljem razmjene znanja i upoznavanja s recentnim znanstvenim spoznajama iz područja psihologije, bile dostupne što većem broju njegovih članova.

Pristupni obrazac za Ri Psi Alumni klub