Udruženje studenata psihologije PSIRIUS

Udruga studenata psihologije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci PSIRIUS osnovana je 17. studenoga 1993. godine na inicijativu nekolicine ondašnjih studenata.

Studenti su se okupili u Udruzi sa željom međusobnoga povezivanja te sudjelovanja u akademskom i kulturnom životu unutar okvira Filozofskoga fakulteta u Rijeci, ali i izvan njega.

Ciljevi su Udruge promicanje psihologije kao struke, unaprijeđenje uvjeta studiranja i nastave, ali i povezivanje studenata psihologije s psiholozima iz Hrvatske i svijeta.

Ova Udruga svojom aktivnošću želi potaknuti studente na stjecanje novih znanja o struci i izvan standardnoga okvira nastave, potaknuti znanstveni rad studenata kao i organiziranje različitih događaja iz područja psihologije.

Povezivanje članova Udruge s drugim studentima psihologije ostvaruje se članstvom PSIRIUS-a u udruzi Ujedinjeni studenti psihologije Hrvatske (USPjeH), povezanom s Europskom udrugom studenata psihologije (EFPSA), koja organizira kongrese, razmjene i druženja studenata iz cijele Hrvatske i Europe.

Opširnije o PSIRIUS-u ...