Otvaranje RIjeke psihologije

logo s 5

Pozivamo sve studentice i studente te djelatnice i djelatnike Sveučilišta u Rijeci da se uključe u aktivnosti te da se pridruže otvaranju, koje će biti održano u ponedjeljak, 15. veljače s početkom u 17 sati u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. U sklopu otvaranja Rijeke psihologije, dr.sc. Ivanka Živčić-Bećirević s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će predavanje „Zašto ljubav nije dovoljna?“. 

 

 

Od 15. do 21. veljače 2016. u Rijeci i okolici u sklopu će 9. tjedna psihologije biti održana peta Rijeka psihologije. Cilj manifestacije je promocija psihologije, a ove godine bit će održano šezdesetak predavanja i radionica u kojima će građani moći saznati više o roditeljstvu, odnosima s drugima, tugovanju, ljubavi…

Manifestaciju organiziraju Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, Odsjek za psihologiju i Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskog fakulteta Rijeka, Udruženje studenata psihologije ''Psirius'', Grad Rijeka, Ri Psi Alumni klub, SAZRI – udruga za pružanje podrške i pomoći akademskoj zajednici Rijeke, SOS telefon — grad Rijeka, udruga za pomoć žrtvama nasilja te Društvo psihologa Primorsko-goranske županije.   

Cilj manifestacije je promocija psihologije, a ove će godine biti održano šezdesetak predavanja i radionica u kojima će građani moći saznati više o roditeljstvu, odnosima s drugima, tugovanju, ljubavi i sl. Brojne aktivnosti iz raznolikog programa namijenjene su upravo studentima, a ovim putem izdvajamo dvije aktivnosti Psihološkog savjetovališta koje će biti održane u ožujku budući da su studenti u veljači uglavnom preokupirani ispitnim rokovima. Radi se o radionici u kojoj će studenti naučiti nešto više o vještini asertivnosti ili zauzimanja za sebe te o grupi za pomoć studentima sa socijalnom anksioznošću. Za obje aktivnosti potrebna je najava putem e-adrese ssc@ssc.uniri.hr, a detaljnije informacije mogu se dobiti na istoj e-adresi ili putem telefona 051 265 841.

Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter. Kupnjom promotivnih predmeta sa zanimljivostima iz psihologije građani mogu doprinijeti nabavi opreme za Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka. Važno je napomenuti da su većinu promotivnih predmeta ručno izradili studenti psihologije Filozofskog fakulteta Rijeka. Ovim putem pozivamo sve članove akademske zajednice da posjete prodajno-promotivni štand na Korzu svaki dan manifestacije od 10 do 17 sati i kupe privjeske za ključeve, bedževe, straničnike, magnete, podmetače, ekološke torbe ili jednokratne kabanice po simboličnim cijenama od 5 do 15 kn.

Detaljnije informacije o programskim aktivnostima i manifestaciji mogu se pronaći na www.rijekapsihologije.org.