Zivcic Becirevic I photo web
Umirovljena profesorica (od 1.10.2022. g.). Sudjelovala je u nastavi na kolegijima iz područja kliničke psihologije na diplomskom i doktorskom studiju psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Bila je višegodišnja voditeljica Poslijediplomskog specijalističkog studija 'Psihološko savjetovanja' na istom fakultetu. Nositeljica je nekoliko kolegija na doktorskom studiju iz psihologije, kao i na poslijediplomskom specijalističkom studiju iz kliničke psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pored toga, provodi edukaciju i superviziju iz bihevioralno-kognitivne terapije u organizaciji Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije.

Voditeljica je znanstvenog projekta pod nazivom Odrednice emocionalne prilagodbe tijekom normativnih životnih prijelaza (Potpora Sveučilišta u Rijeci). Polazeći od kognitivnog modela emocionalnih poremećaja bavi se razumijevanjem čimbenika koji pridonose anksioznim i depresivnim simptomima kod djece, adolescenata i mladih odraslih osoba, s posebnim naglaskom na ulogu kognitivne ranjivosti te emocionalne regulacije u razvoju poremećaja. Dodatno područje interesa odnosi se na transgeneracijski prijenos anksioznosti i depresivnosti te ulogu pozitivnih emocija u psihopatologiji.

Dio istraživanja usmjeren je i na evaluaciju preventivnih, te individualnih i grupnih tretmana sa studentima koji se provode u okviru Sveučilišnog savjetovališnog centra kojeg je voditeljica.

Osobni portfelj djelatnika Sveučilišta u Rijeci: http://portal.uniri.hr/Portfelj/1045