home

 

 

 

 

  


official web USF "Furija"

UDRUGE NA FFRI
Janus
Malleus
PUMFFRI
SKAR

ČASOPISI/PUBLIKACIJE

časopis za umjetnost i kulturu

studentski časopis za društveno-humanističke teme
 
LINKS
 
DOWNLOAD

STATUT UNIRI PDF

STATUT FFRI PDF

PRAVILNIK O STUDIJU FFRI PDF

ZAKON O UDRUGAMA PDF

 
 
 

 

     

 

4. Međunarodni studentski simpozij «Sinergija III » (travanj,2008.)
 
Poštovani kolege!
Čast nam je i radost pozvati vas na filozofski dio

4. međunarodnog studentskog simpozija Sinergija III

Osnovni je cilj ovog događanja povezivanje studenata filozofije iz čitave regije, a njegova temeljna značajka sinergijski pristup kako unutar filozofije (dijalog raznih paradigmi), tako i filozofije s ostalim područjima znanstvene aktivnosti.

  • Sudionici Simpozija isključivo mogu biti izlagači te vas pozivamo da se uključite vašim radovima, odnosno izlaganjima, u ovaj poseban studentski filozofski događaj. Pri vrednovanju zaprimljenih radova naglasak će biti stavljen na njihovu kvalitetu, a nastojat ćemo da svaki autor dobije također i što bržu povratnu informaciju.
 
  • Svaki će kvalitetan rad dobiti svoje zasluženo mjesto na simpoziju, a shodno tome smo i načinili dovoljno široke tematske sekcije, koje su maksimalno fleksibilne (moguće ih je i modificirati ukoliko se pokaže potreba) te ne trebaju predstavljati neki sputavajući okvir izlagačima, vec više tendenciju organizatora prema interdisciplinarnim pristupima filozofskim problemima.
 

Predviđene su tri osnovne tematske sekcije:
1) Sinergijski pristup unutar filozofije:
« Susret svjetova» – dijalog analitičke i kontinentalne paradigme – izlaganja i diskusije na razne filozofske teme
2) Sinergijski pristup filozofije i društveno-humanistickih znanosti:
Feminizam i njegova presjecišta s analitickom i kontinentalnom filozofijom
3) Sinergijski pristup izmedu filozofije i informatike:
Izlaganja filozofiji i informatici srodnih tema: Umjetna inteligencija
 
Rok predaje radova je 10. veljače 2008. godine, međutim, svakako je poželjno da nam radove šaljete što je prije moguće radi uspostave što kvalitetnije komunikacije. Prilozi se šalju isključivo u elektronskom obliku na pretinac elektronske pošte usf.furija@gmail.com, na koji ujedno možete slati i sve upite vezane uz samo održavanje simpozija.

Simpozij će se održati u Dvorcu Stara Sušica i trajati tri dana.
 
 
O PROJEKTU:
Projekt 4. Međunarodnog studentskog simpozija «Sinergija III» zajednički je projekt dvaju studentskih udruga koje djeluju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i temeljen je na iskustvu i uspjehu prethodnog 2. Međunarodnog studentskog simpozija «Sinergija» i 3. Međunarodnog studentskog simpozija «Sinergija II» u organizaciji obaju spomenutih udruga, te 1. Međunarodnog studentskog simpozija organiziranog od strane USF «Furija».
 
Primarni je cilj simpozija ostvariti suradnju studenata različitih studija - filozofije i informatike oko izlaganja stručnih radova na zajedničke i srodne teme, susret studenata filozofije s analitičkih i kontinentalnih odsjeka uz mogućnost sudjelovanja studenata ostalih društveno humanističkih područja, te upoznavanje studenata svih usmjerenja sa ostalim radom svojih kolega, u što ulaze izlaganja na ostale teme, te informatičke radionice. Sekundarni cilj jest ostvariti kontakt studenata iz naše zemlje i zemalja regije, kojim bi se postigla osnova daljnje suradnje, razmjena znanja i iskustava, druženje i stvaranje poznanstava i prijateljstava.
 
Filozofski dio 4. Međunarodnog studentskog simpozija «Sinergija III», nakon uspješne realizacije dosadašnje dvije «sinergije» predstavlja nastavak susreta, stručne diskusije i dijaloga studenata dvaju različitih filozofskih paradigmi.
 
ciljna skupina filozofskog dijela simpozija:
Simpozij je namijenjen studentima filozofije i bliskih područja s fakulteta u zemlji i regiji. U razmatranju prijava prvenstveni će kriterij biti tematska adekvatnost i kvaliteta prijavljenih radova.
 
očekivani rezultati:
Odaziv, interes i zadovoljstvo ostvarenim na 2. i 3. međunarodnom studentskom simpoziju («Sinergija» i «Sinergija II») jamči nam velik odaziv i na predstojećem simpoziju.
Za filozofski dio simpozija predvidjeli smo 30 sudionika sa svih filozofskih i pedagoških fakulteta, u svojstvu izlagača i diskutanata.
Iskustvo prethodnih simpozija svjedoči o ostvarenoj suradnji i poticaju za daljnje projekte – riječki i novosadski studenti boravili su na simpoziju u Zagrebu, a riječki studenti na simpoziju u organizaciji Kluba studenata filozofije «Gerusija» u Novom Sadu.
 
Za više informacija o tematskim cjelinama, načinu prijave i tijeku informatičkog dijela 4.Međunarodnog studentskog simpozija "Sinergija III" vidi stranice KSI "Next": www.next.hr
 
vidi:

 
2. Međunarodni studentski simpozij «Sinergija» (2004.)
3. Međunarodni studentski simpozij «Sinergija II» (2006.)

 

 O UDRUZI   - PROJEKTI  -  PHILO/STUFF  -  BIBLIOTEKA   -  PHILO LINKS   -  KONTAKT