home

 

 

 

 

 

 

 


O UDRUZI   - PROJEKTI  -  PHILO/STUFF  -  BIBLIOTEKA   -  PHILO LINKS   -  KONTAKT

 


official web USF "Furija"

UDRUGE NA FFRI
Janus
Malleus
PUMFFRI
SKAR

ČASOPISI/PUBLIKACIJE

časopis za umjetnost i kulturu

studentski časopis za društveno-humanističke teme
 
LINKS
 
DOWNLOAD

STATUT UNIRI PDF

STATUT FFRI PDF

PRAVILNIK O STUDIJU FFRI PDF

ZAKON O UDRUGAMA PDF

 
 
 

 

     

posted: 07.08.06.
PHILOSOPHICAL POWERS: "Hurt 'em" Hume, "Dangerous" Descartes, "Spiteful" Spinoza, ... Ma, pravo malo remek djelo Iana Vandewalkera, čiji homepage također ne bi smjeli propustiti. Osim čudne "kvazi" fiksacije na Davida Duchovnya, na njemu ćete pronaći i podosta uvrnutih i neodoljivih sličica koje potpisuje sam Ian, ali i pokoju "religizonu dramu", ili barem ono što on pod tim podrazumijeva! Potpuno beyond, potpuno originalno... na trenutke čak i zastrašujuće.

posted: 07.08.06.

Međunarodna filozofska ljetna škola - Izola 2005

Na video ponudi Google-a odnedavno se nalazi i kratki vizualni uradak Studentskog filozofskog društva, prikazan i na našem posljednjem simpoziju u Staroj Sušici - "Sinergija II". Za sve one koji su ga tom prilikom propustili pogledati ali i sve one koji žele steći uvid u atmosferu ovog događaja čiji je nastavak predstavljala ovogodišnja škola filozofije održana u Dubrovniku pod nazivom "Umjetnost i istina"...


posted: 21.07.06.

«FILM AND PHILOSOPHY DATABASE»

Surfajući netom naišli smo na nešto prilično zanimljivo… Na stranicama Australskog Nacionalnog Sveučilišta pronaći ćete bazu informacija o čak 500 filmova koji se mogu upotrijebiti u podučavanju filozofije na svim razinama. Svaki unos popraćen je sažetkom radnje filma te informacijama o filozofskoj relevantnosti sadržaja filma. Uz pojedine unose, kao što je to primjerice slučaj sa filmovima "Čovjek kojeg nije bilo" i "1984", identificirane su i specificirane scene ključne za filozofski problem o kojem je riječ. Nadalje, do svih filmova doći ćete na nevjerojatno jednostavan način – pretražujući po naslovu, redatelju, radnji, temi ili pak području filozofije (epistemologija, logika, estetika, ontologija, itd.).


posted: 22.07.06.

Banned cartoons

Zahvaljujući inicijativi za očuvanje zabranjenih animiranih filmova na ovim stranicama besplatno možete pogledati čak nekoliko desetaka crtića podijeljenih u dvije kategorije –općenito "uvredljive" i propagandne iz perioda 2.svj. rata. Posebno vam preporučamo Oscarom nagradeni "Der Fuehrers Face" iz 1942. god. U glavnoj "ulozi" pojavljuje se dobro poznati Donald Duck, mjesto radnje: nacistička Njemačka.


posted: 25.07.06.

Probni pristup bazi SocINDEX

Jeste li znali za probni pristup bazi SocINDEX (sa potpunim tekstom)? Riječ je najsveobuhvatnijoj i najkvalitetnijoj svjetskoj istraživačkoj bazi podataka iz područja sociologije. Probni pristup trajat će do kraja studenog 2006. godine a bazi možete pristupiti sa računala u svim sastavnicama Sveučilišta.


posted: 20.07.06.

Za sve one koji nisu znali a gubili su se nepotrebno u bespucima mreže prilikom potrage za korisnim informacijama vezanim zu ispite i studij filozofije – sada je ovdje Yahoo grupa filozofija_ri. Ovdje možete pronaci materijale za kolegije Etika, Estetika, Povijest filozofije II, Filozofija uma, Ontologija (i još mnoge druge) te se informirati o rokovima za ispite, predstojece studentske simpozije, obavještavati i biti obavješteni o svemu onome što je relevantno za studij filozofije. Dobrodošli!

posted: 20.06.06.

Film o Reneu Descartesu

Bacite oko na dokumentarni obrazovni film o filozofu Reneu Descartesu nastao u produkciji društva Zofijini ljubimci iz Maribora, Slovenija. Dostupan i besplatan za download.

link: www.zofijini.net/oko_descartes.html

posted: 18.06.06.

Mind and Body – edukacijski pilot projekt

Riječ je o projektu Filozofskog fakulteta Družbe Isusove u Zagrebu čiji je cilj pružiti uvid u razvoj suvremene filozofsko medicinsko psihologijske rasprave o odnosu duha i tijela. Na sustavni način predstavlja važne pozicije koje olakšavaju sigurniju orijentaciju na tom teškom terenu. Pored mnoštva korisnih prijevoda koje možete pronaći na ovim stranicama tu su i kratke provjere znanja koje vam uvelike mogu olakšati polaganje pojedinih ispita na fakultetu.

link: www.ffdi.hr/mind/

 

 

 


O UDRUZI   - PROJEKTI  -  PHILO/STUFF  -  BIBLIOTEKA   -  PHILO LINKS   -  KONTAKT