home

 

 

 

 

 

 

 

 

 


O UDRUZI   - PROJEKTI  -  PHILO/STUFF  -  BIBLIOTEKA   -  PHILO LINKS   -  KONTAKT

 


official web USF "Furija"

UDRUGE NA FFRI
Janus
Malleus
PUMFFRI
SKAR

ČASOPISI/PUBLIKACIJE

časopis za umjetnost i kulturu

studentski časopis za društveno-humanističke teme
 
LINKS
 
DOWNLOAD

STATUT UNIRI PDF

STATUT FFRI PDF

PRAVILNIK O STUDIJU FFRI PDF

ZAKON O UDRUGAMA PDF

 
 
 

 

     
Udruga studenata filozofije "Furija"
 
Osnovna djelatnost Udruge:
Poticanje znanstvenog istraživanja na području filozofije i srodnih joj znanosti, poticanje aktivnosti koje utječu na poboljšanje kvalitete obrazovanja na području filozofije, organizacija seminara, radionica, simpozija, tribina, te izdavačka djelatnost. Suradnja s drugim udrugama, te s organizacijama i ustanovama s područja obrazovanja, znanosti, kulture i umjetnosti.
 
IZ STATUTA UDRUGE STUDENATA FILOZOFIJE "FURIJA" DONESENOG 21.02.2001.

 
 
Udruga studenata filozofije “Furija”, osnovana je 2001. godine i djeluje u okviru Filozofskog fakulteta u Rijeci. Do sada je ostvarila mnoge projekte, od kojih se posebno mogu istaknuti tri studentska simpozija: 1. međunarodni studentski simpozij “Tolerancija i ostale suvremene teme”(2002.), 2. međunarodni studentski simpozij “Sinergija” (2004.) u suradnji s Klubom studenata informatike “Next”, zbornik radova s kojeg pripremamo za izdavanje i 3. međunarodni studentski simpozij “Sinergija II” (2006.) također u suradnji s KSI “Next”. Navedeni simpoziji u kojima su sudjelovali studenti iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja održani su u Dvorcu Stara Sušica. 
 
Službeni medijski pokrovitelj oba simpozija bio je internet portal www.student.hr

 
 

Od različitih aktivnosti koje je udruga organizirala u prostorima Fakulteta posebno možemo istaknuti naš program filmskih projekcija koji se je tijekom akademske godine 2005./2006. održavao na nekoliko lokacija Filozofskog fakulteta u Rijeci u tri tematska bloka, naslovljena “No name”, “Antiplagijatizacija” i “Sto minuta animacije”, te program glazbenih slušaonica koji je u istom razdoblju i na istim lokacijama realiziran u suradnji s KSI “Next”.

Naša udruga zaslužna je i za pokretanje studentske fotokopirnice u prostorima bivše kantine u donjoj zgradi Fakulteta u suradnji s upravom Fakulteta i fakultetskom podružnicom Studentskog zbora.

Od aktivnosti izvan Fakulteta možemo izdvojiti niz predavanja “Filozofija na poštanskim markama” koji je u suradnji s Riječkim filatelističkim društvom “Rijeka” u sklopu XII. Jadranskih filatelističkih susreta održan 10. prosinca 2006. godine u Muzeju Grada Rijeke.

Naša djelatnost u 2007. godini uključuje realizaciju 4. Međunarodnog studentskog simpozija “Sinergija III ”, te organizaciju filmskih projekcija i predavanja pod nazivom “Film i filozofija”, kao i nastavak programa glazbenih slušaonica pod nazivom “Glazbene biografije”, te niz manjih projekata.

USF “Furija” u dosadašnjem je radu uspješno surađivala s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Zakladom Sveučilišta u Rijeci, Gradom Rijekom, Primorsko-goranskom županijom, Studentskim zborom Filozofskog fakulteta u Rijeci, kao i samim Fakultetom. Svim navedenim institucijama zahvalni smo na financijskoj i svakoj drugoj potpori koju su nam tijekom godina pružile u našim nastojanjima da u sredini u kojoj djelujemo obogatimo studentski život uopće, a posebno studentske aktivnosti u području filozofije i kulture.
 
Udruga je otvorena svim studentima filozofije, kao i ostalim studentima koje zanima filozofija. Slobodno nam se obratite!
 
  • učlanjenje u Udrugu je besplatno, važna je samo volja da se sudjeluje u tekućim projektima ili domišljatost i spremnost za osmišljavanje novih projekata
 
  • za sudjelovanje na našem simpoziju potrebno je pripremiti rad za izlaganje, a plaćeni smještaj i prehranu kao i organizaciju prijevoza iz Rijeke osigurava Udruga
 
  • obavijesti o vremenu održavanja simpozija i roku za apliciranje bit će postavljene u obliku plakata u obje zgrade Fakulteta, a također će biti dostupne na web stranicama Udruge
 
 

sinergija

sinergija

 

animacija
film i filozofija

 

 O UDRUZI   - PROJEKTI  -  PHILO/STUFF  -  BIBLIOTEKA   -  PHILO LINKS   -  KONTAKT